Portret ascuns în spatele Mona Lisei

Sursa: www.bbc.com
Sursa: www.bbc.com

O altă pictură a fost descoperită în spatele portretului Mona Lisei. Un savant francez a aflat cu ajutorul tehnologiei că pictura lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa, ascunde o altă imagine a unei femei, adevăratul portret al Mona Lisei. 

Pascal Cotte a analizat pictura cu ajutorul unei camere cu infraroșu mai mult de zece ani, informează BBC. Omul de știință susține că în spatele operei de artă a lui Leonardo da Vinci zace un alt portret creat anterior. După Cotte, portretul original este cel al soției unui negustor florentin, Lisa del Giocondo, cunoscută și sub numele Lisa Gherardini.

Imaginea ascunsă înfățișează o femeie care se uită în depărtare, fără a avea celebrul zâmbet care a încântat lumea artei timp de aproape 500 de ani.

Părerea lui Cotte a dat naștere controverselor. Will Gompertz, editor artistic, privește cu scepticism descoperirea savantului. El spune că este comun ca un artist să refacă pictura sa dacă i se cere acest lucru, astfel că este posibil ca da Vinci să fi realizat anumite modificări asupra picturii sale.

Muzeul Luvru, acolo unde este expusă pictura, este rezervat în declarații cu privire la dezvăluirea lui Pascal Cotte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel