Porsche, decizie radicală: Analizăm această problemă

Oliver Blume, şeful producătorului de maşini sport Porsche AG - o subsidiară a Volkswagen - a anunţat marţi că cele mai noi motoare diesel ar putea fi ultimele, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Porsche a investit un miliard de euro în modernizarea principalei sale fabrici - Zuffenhausen (Stuttgart) - unde va produce primul model exclusiv electric, Mission E. 

Porsche va crea la Stuttgart cel puţin 1.400 de locuri de muncă pentru a dezvolta, construi şi vinde un rival la automobilul electric Model S al grupului american Tesla. Modelul cu patru locuri Mission E va fi lansat pe piaţă în anul 2019 şi va avea o autonomie de 500 de kilometri. 

Este primul producător auto german care declară public că ar putea renunţa la motoarele diesel. 

"Bineînţeles că analizăm problema motoarelor diesel. Încă nu am luat o decizie", a afirmat directorul general Oliver Blume într-un interviu acordat Reuters. 

Până la sfârşitul deceniului, Porsche va decide dacă motoarele diesel au un viitor în companie, a explicat Blume. În prezent, Porsche analizează strategia sa privind motoarele, iar brandul va oferi în următorii 10-15 ani un mix de motoare cu combustie internă, vehicule hibrid plug-in şi modele complet electrice. 

Porsche a raportat vânzări record în primul semestru din 2017, datorită majorării cererii pe cea mai mare piaţă a sa, China. 

Un contributor important la profitul grupului Volkswagen, Porsche a livrat pe plan global 126.497 de vehicule pe plan global în perioada ianuarie - iunie 2017, în creştere cu 7% faţă de primul semestru din 2016. 

Rezultatele foarte bune vin pe fondul succesului SUV-ului Macan (creştere de 11% a livrărilor, la 50.000 de unităţi) şi a noului Panamera (avans al vânzărilor de 54% în primele şase luni din acest an). 

China, cea mai mare piaţă auto din lume, este acum şi principalul motor de creştere al vânzărilor Porsche. În perioada ianuarie-iunie 2017, producătorul auto a vândut 35.864 vehicule pe piaţa chineză, un avans de 18% faţă de primul semestru din 2016. 

În SUA şi Europa, livrările au urcat cu 3% şi, respectiv, 6%. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel