Porsche 918 Spyder, noua mașină din colecția lui Ion Țiriac. De ce vrea să cumpere și un autobuz

Impresionanta colecție de mașini a lui Ion Țiriac s-a mărit, valoarea ultimei achizițiii fiind de aproximativ un milion de dolari.

Cel mai mare colecţionar de bijuterii pe patru roţi a primit, joi, o nouă maşină de lux. Ion Ţiriac şi-a mărit colecţia de peste 300 de mașini valoroase cu un model Porsche 918 Spyder special creat pentru el.

Noua mașină a lui Ion Țiriac are numărul 378 în seria limitată de 918 exemplare din portofoliul producătorului german Porsche.

Porsche 918 Spyder este o maşină sport hibrid care dispune de un motor V8 de 4.6 litri şi 608 cai putere, dar şi de două motoare electrice de 279 de cai putere, ajunge în doar 2,6 secunde la 100 de km pe oră, iar viteza maximă este de 345 km/oră.

Modelul sport hibride Porsche 918 Spyder cumpărat de un român

"Nu l-am ales eu, ci m-a ales el pe mine. Pentru că vânzarea lor s-a terminat acum un an și ceva și nu mai era pe piață de loc. La turneul la Stutgart le-am zis "Hai!", dar mi-au spus că nu mai sunt, însă a doua zi au venit să mă anunțe că au mai găsit una", a declarat Ion Țiriac, potrivit România TV.

Fostul sportiv a dezvăluit cu această ocazie că intenționează să cumpere și un autobuz, scopul fiind unul lăudabil.

Colecția bijuteriilor pe patru roți a omului de afaceri român conține peste 300 de mașini valoroase, un adevărat muzeu care primește numeroși vizitatori, mulți copii. Pentru ei, Ion Țiriac vrea să cumpere un autobuz. 

"Sunt pe cale să cumpăr un autobuz, pentru că în București sunt în jur de 30.000 de elevi care ar vrea să vină să vadă aceste obiecte. Într-un an de zile pot să fac să vină mii și mii de copii, care pe mine mă fascinează. 

Din colecţia lui Ion Ţiriac fac parte şi Rolls Royceul Phantom al lui Elton John, unul care i-a aparţinut ducesei de York şi un Aston Martin similar cu cel condus de "agentul 007" în filmul produs în 1987.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel