Populaţia lumii va ajunge la 7 miliarde de oameni în câteva zile

aglomerat4
aglomerat4

Potrivit Naţiunilor Unite, populaţia lumii va ajunge la 7 miliarde de oameni în câteva zile.  Acum 12 ani, populaţia lumii a atins cifra de 6 miliarde, iar cifra de 8 se aşteaptă să fie atinsă în 2025. Până la sfârşitul secolului, ne putem aştepta să fim 10 miliarde de oameni pe planetă.

Copilul cu numărul 7 miliarde  se va naşte, cel mai probabil, în regiunea Asiei sau a Pacificului, datorită ritmului accelerat de creştere a populaţiei din această parte a lumii.

Experţii avertizează că actualul ritm de creştere a populaţiei ar putea ridica probleme oamenilor. Estimativ, doar din 1940 până în prezent, populaţia lumii s-a triplat, potrivit daily mail.

Fiind mai multe guri de hrănit, mai multe nevoi privind adăpost şi servicii medicale, resursele limitate ale planetei vor deveni din ce în ce mai puţine. Naţiunile Unite prevăd o creştere de 2,3 miliarde de oameni până în 2050.

Dintre cele 2,3 miliarde de oameni se vor naşte până în 2050, mai mult de 1 miliard vor fi situaţi în Africa Sub-Sahariană, iar în India peste 630 de milioane. Asta va însemna mai puţin pământ şi mai puţină apă pentru fiecare dintre ei. Oameni mai săraci, care vor depinde şi mai mult de resursele naturale, vor căra această povară pentru că nu vor putea concura cu cei bogaţi.

Ne confruntăm, de asemenea, cu fenomenul îmbătrânirii populaţiei, care apare îndeosebi în ţările industrializate. Spre exemplu, populaţia de peste 65 de ani din Japonia aproape s-a dublat în ultimii 20 de ani. Astfel, sistemele de pensii şi medical vor fi un punct cheie în rezolvarea problemelor cetăţenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel