Popcornul este un aliment benefic pentru organism şi, din punct de vedere al nivelului antioxidanţilor, mai indicat decât fructele şi legumele, explică un grup de oameni de ştiinţă.
Autor: Alexandra Sandu
O gustare de popcorn are 300 mg de antioxidanţi, aproape dublu decât cea din fructe, de numai 160 mg. Cercetătorii Universităţii Scranton din Pennsylvania au descoperit că popcornul are o concentraţie mare de antioxidanţi pentru că are doar 4 % apă, în timp ce fructele şi legumele conţin 90 la sută apă, informează Daily Mail.
Antioxidanţii fac bine organismului uman pentru că luptă împotriva radicalilor liberi din organism.
Cercetătorii au atenţionat oamenii să nu renunţe la fructe şi legume pentru că acestea conţin vitamine vitale şi nutrienţi. În schimb, popcornul are puţine calorii şi "poate fi gustarea perfectă", au concluzionat ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News