Poluarea aerului este principalul factor cauzator de cancer

poluare
poluare

Dacă până acum vă țineați departe de tutun tocmai pentru a nu vă îmbolnăvi de cancer, iată că boala se ascunde mai aproape decât puteați crede. Oamenii care trăiesc în aglomerațiile urbane pot suferi de maladia necruțătoare care ucide anual mii de persoane.

Există foarte multe probe care duc la concluzia că aerul pe care îl respirăm a fost contaminat cu un amestec de substanţe care provoacă temutul cancer pulmonar. Rezultatul a fost dat publicităţii de o agenţie specializată a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), scrie 20minutos.es.

Centrul Internațional de Cercetare a Cancerului (IARC) anunță că, de acum înainte, poluarea aerului exterior este clasificată drept cancerigenă.Experţii au mai notat şi o asociere pozitivă cu un risc crescut de cancer la vezica urinară.

Până la momentul actual, datele nu au permis doctorilor să determine dacă un anume grup de persoane (femei sau bărbaţi, tineri sau persoane în vâstă) este mai vulnerabil.

Cele mai recente date de care dispune IARC arată faptul că, în 2010, 223.000 de persoane au murit din cauza unui cancer pulmonar asociat cu poluarea atmosferică, arata sursa citată. Așa că, măcar la sfârșit de săptămână ar trebui să facem o scurtă escapadă la munte pentru o porție binemeritată de aer proaspăt!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel