Pneumoniile severe, frecvente la cei care fac gripă H1N1. Copiii vaccinați antipneumococic, mai bine protejați ca adulții

vaccin
vaccin

Analiza epidemiei din Marea Britanie a confirmat rapoartele anterioare care semnalau o creştere a infecţiilor bacteriene invazive la pacienţii cu gripă, cea mai frecventa asociere fiind cu streptococul, în special la tineri.

Experţii de la Agentia de Protecție a Sănătății din Marea Britanie (HPA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) au publicat un raport privind creşterea pneumoniei cu streptococ în Eurosurveillance. Dupa ce clinicienii au semnalat o creştere a infecţiilor bacteriene invazive la pacienţii cu gripă, oficialii din domeniul sănătăţii din Marea Britanie au avertizat medicii generalişti să fie vigilenţi cu privire la o creştere a "semnificativă" a co-infecţiilor bacteriene cu gripă şi au declarat că vor monitoriza îndeaproape situaţia pentru a stabili dacă gripa a contribuit la o creştere a infecţiilor bacteriene. Nu s-a observat o creştere a infecţiilor invazive bacteriene la copiii mai mici, probabil din cauza introducerii de vaccin anti-pneumococic în 2006.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel