Plouă cu stele în weekend. Câți meteori se vor vedea cu ochiul liber

Ploaie de stele in acest weekend
Ploaie de stele in acest weekend

In acest weekend vom asista la un spectacol al unui curent de meteori Perseide. Acesta va ajunge la maxim intre 11-13 august, cand vom putea observa pe cer o "ploaie de stele" .

Autor: Diana Buica

[caption id="attachment_218524" align="alignleft" width="310"] Foto: Jeff Berkes[/caption]

Perseidele reprezinta unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi. Acestea sunt foarte cunoscute deoarece putem observa pana la 100 de "stele cazatoare" pe ora.

Dâra luminoasă de pe cer este lasată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul.

Aceasta perioada de activitate a Perseidelor are loc intre 17 iulie - 24 august. Pe data de 12 august, in jurul ore 16:00 va avea loc acest maxim al curentului. Meteorii vor putea fi vazuti in noaptea de dinainte ( 11 spre 12 august ) si in cea de dupa maxim ( 12 spre 13 august ).

Perseidele se pot vedea cel mai bine dupa miezul noptii, pana dimineata.  Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite, ceea ce înseamnă că din oraşe nu se vor vedea prea bine. Pentru a observa acest maxim al curentului, este recomandata marea, muntele sau zonele cu o vizibilitate mult mai clara. Acestia pot observa cu ochiul liber maxim 100 de meteori pe ora, precizeaza Observatorul Astronomic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel