Pilula contraceptivă pentru bărbaţi ar putea ajunge în curând în farmacii

pilula
pilula

Bărbaţii vor putea în curând să ia o pastilă contraceptivă fără niciun fel de efecte secundare, conform oamenilor de ştiinţă, transmite publicaţia britanică Daily Mail.

Această pilulă, creată la Columbia University din New York, poate stopa temporar producţia de spermă, fără a afecta pe termen lung fertilitatea bărbaţilor, informează Agepres. Oamenii de ştiinţă au încercat să obţină o pastilă contraceptivă pentru bărbaţi de ani de zile, fără prea mult succes, până în prezent. Multe dintre variantele de pastile contraceptive destinate bărbaţilor ce au fost obţinute până în prezent sau dovedit prea periculoase pentru consum, din cauza efectelor secundare ce putea include impotenţă sau chiar afecţiuni grave ale inimii.

Spre deosebire de aceste pilule, noul medicament contraceptiv nu are în compoziţie steroizi şi nu au fost observate efecte secundare în testele clinice realizate pe şoareci. Testele pe voluntari umani vor începe peste câţiva ani.

Această pilulă acţionează prin inhibarea capacităţii organismului de a folosi vitamina A, vitamină vitală pentru producerea de spermă. Deşi vitamina A este de asemenea extrem de importantă şi pentru vedere, experţi susţin că această pilulă nu va afecta ochii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel