Peste un milion de galaxii, prezente pe cea mai mare hartă 3D a Universului

harta_univers
harta_univers

Oamenii de ştiinţă din cadrul proiectului Sloan Digital Sky Survey au dat publicității cea mai mare hartă 3D a Universului, dezvăluind peste un milion de galaxii şi găurile negre aflate la mare distanţă. Cercetătorii speră să rezolve misterul materiei şi energiei negre, care reprezintă 96 la sută din cosmos.

Cea mai mare hartă 3D a Universului, făcută publică miercuri, 8 august, cu ajutorul unor noi informații înfățișează locul a peste un milion de galaxii în cosmos e o suprafaţă totală de 70 de miliarde de ani lumină-cubici (un an lumină este distanţa parcursă de lumină într-un an, adică 9,5 bilioane de km).

Noile informaţii vin de la Sloan Digital Sky Surver III (SDSS-III) şi includ măsurătorile făcute de instrumentul BOSS (Baryon Oscillation Spectroscopic Survey) care calculează distanţa până la galaxii şi la găurile negre, scrie RTV.net

Potrivit lui David Schlegel de la Lawrence Berkeley National Laboratory din California, astrofizician la Laboratorul de Fizică, acest atlas ar putea să îi ajute pe cercetători să afle mai multe despre misterele universului, precum invizibila materie întunecată şi energia întunecată.

Harta conţine fotografiile a 200 de milioane de galaxii şi măsurătorile a 1,35 milioane de galaxii.

Directorul SDSS-III, Daniel Eisenstein de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics a susținut că cercetarea nu se va opri aici, deoarece se dorește cartografierea a ”cât mai mult din univers, pentru a înţelege cum accelerează expansiunea universului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel