Peste 850.000 de români, umiliți. Ionica Tarău: Atenție, dragi politicieni! Și ei, dar și familiile lor votează!

Ionica Tarău
Ionica Tarău

Ionica Tarău, interpret autorizat în limbaj mimico gestual, a atras atenția asupra veniturilor persoanelor cu handicap care au fost mărite foarte puțin... spre deloc.

Ionica Tarău, mamă a unui tânăr care nu poate auzi și nici vorbi, a atras atenția asupra acestui subiect, sublinind că și acești oameni votează, iar politicienii ar trebui să nu-i neglijeze.

„Umilitor! Pentru persoanele cu handicap din România s-a majorat indemnizația lunară de handicap de la 375 lei la 395 lei pentru gradul accentuat! Așa oferă sprijin actualul guvern persoanelor cu drept de vot din România! Din grija pentru Ucraina, instituțiile înalte lucrează și caută soluții. Atenție, dar ucrainenii nu vor merge la vot la următoarele alegeri! Peste 850.000 de oameni adulți cu dizabilități și familiile acestora vor merge la vot și atunci o să vă întrebați mulți de ce veți avea așa procent”, a scris Ionica Tarău pe Facebook.

„Potrivit Legii nr.225/2021, începând cu anul 2022, Indicatorul Social de Referință (ISR) se majorează, în luna martie a fiecărui an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv comunicat de Institutul Național de Statistică. Acest indicator stă la baza stabilirii cuantumurilor beneficiilor de asistență socială, implicit a prestațiilor acordate persoanelor cu dizabilități în baza art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Rata medie anuală a inflației, care va sta la baza stabilirii noilor cuantumuri de prestații sociale și beneficii de asistență socială este de 5,1%, ceea ce înseamnă că valoarea ISR crește de la 500 de lei la 525,5 lei. Ca urmare a aplicării noii valori a ISR, prestațiile acordate persoanelor cu dizabilități vor crește de la 1 martie 2022 cu un procent de 5,1% care se va aplica indemnizației lunare pentru persoanele cu handicap și bugetului personal complementar lunar, precum și prestațiilor sociale acordate familiilor sau reprezentanților legali ai copiilor cu handicap.

Astfel, persoana adultă cu handicap grav va beneficia de indemnizaţia lunară, indifererent de venituri, în valoare de 368 lei-buget personal complementar, indiferent de venituri, în valoare de 158 lei. Persoana adultă cu handicap accentuat va beneficia de indemnizaţia lunară, indifererent de venituri, în valoare de 279 lei-buget personal complementar, indiferent de venituri, în valoare de 116 lei. Persoana adultă cu handicap mediu va beneficia de un buget personal complementar, indiferent de venituri, în valoare de 64 lei.

Tototdată, potrivit acelorași prevederi legale, părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, beneficiază de prestaţii sociale, pe perioada în care îl are în îngrijire, supraveghere şi întreţinere, astfel: 316 lei pentru copilul cu handicap grav, 184 lei pentru copilul cu handicap accentuat și 64 lei pentru copilul cu handicap mediu. De aceste majorări vor beneficia un număr de 763.072 persoane adulte cu handicap, precum și un număr de 76.058 beneficiari reprezentând familii sau reprezentanți legali ai copiilor cu handicap!”, a mai scris Ionica Tarău pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel