Peste 20 de sortimente de vin, degustate în cadrul Primului Masterclass de Vinuri Grecești de la București

Vin
Vin

Peste 20 de sortimente de vin au putut fi degustate în cadrul Primului Masterclass de Vinuri Grecești de la București, organizat de către Greka Terra (www.newgreekwine.ro), principalul importator de vinuri grecești de top și alte delicatese grecești în România și de președintele Federației Somelierilor din România, Avram Laurențiu Achim, se arată într-un comunicat de presă.

'Înainte de începerea evenimentului, participanții au avut posibilitatea de a degusta 20 de vinuri grecești diferite (roșu, rose, alb, retsina), din diferite locuri din Grecia (Macedonia, Tesalia, Attica, Peloponez, Insulele din Marea Egee, Insulele Ionice, Creta), toate beneficiind de recunoaștere internațională și de o mulțime de premii la concursurile internaționale de vinuri. Cea mai importantă parte a evenimentului din data de 27 mai a fost o prezentare PowerPoint, realizată de unul dintre cei mai recunoscuți producători de vinuri din Grecia, Stellios Boutaris. A fost vorba de o prezentare profesională, despre vinurile grecești, vița de vie și zonele viticole din Grecia, destinată persoanelor cu cunoștințe extinse despre vin', se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit documentului, la eveniment au participat ambasadorul Greciei în România, dar și președintele Camerei de Comerț Eleno—Române.

VEZI ȘI: Lista cu vinuri periculoase, care se comercializează în România

'La eveniment au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți de la cea mai mare revistă de vinuri din Romania — Vinul.ro, bloggeri de vin — cum ar fi Vin2.ro, Provin.ro, Oenolog.ro, somelieri — cum ar fi președintele Organizației Somelierilor din România și reprezentanți ai Winetaste.ro , CEO al IWCB (International Wine Contest Bucharest), degustatori privați și, de asemenea, reprezentanți ai pieței vitivinicole, cum ar fi CEO al Vinimondo și Vinibuoni.ro', se mai spune în comunicat.

Primul Masterclass de Vinuri Grecești s-a încheiat cu o cină, în timpul căreia au fost degustate și analizate șapte vinuri diferite (Boutari Moschofilero, Biblia Chora White, Kir-Yianni Akakies, Sigalas Santorini, Tselepos Driopi Reserve, Kir-Yianni Ramnista și Samos Vin Doux).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel