Pericolul ascuns al telefoanelor mobile! Află ce probleme de sănătate pot declanșa

Sursa: https://www.thomascook.com/
Sursa: https://www.thomascook.com/

Cercetările recente au arătat că folosirea dispozitivelor mobile pot duce la apariția unor boli grave

Telefoanele mobile, tabletele, laptopurile pot declanșa cancerul de piele prin reflectarea razelor nocive UV ale soarelui, au avertizat oamenii de știință de la Universitatea New Mexico în urma unui experiment, informează Daily Mail.

Constatările unui nou studiu i-au determinat pe cercetători să îi sfătuiască pe oameni să folosească cremă cu factor de protecție solară, să poarte ochelari de soare și chiar să își acopere fața și gâtul dacă folosesc telefonul mobil în timpul zilelor însorite.

Aceste dispozitive sunt folosite în general pentru comunicare și divertisment, astfel e ușor de trecut cu vederea proprietățile lor reflectorizante.

Cercetătorii au fost constrânși să investigheze problema după ce au observat asemănările dintre dispozitive și vechile reflectoare de bronzare. Efectele nocive ale UVA și UVB au fost bine documentate, și limitarea expunerii la acest tip de raze este singura și cea mai eficientă măsură de prevenire pe care un individ o poate lua în considerare, declară Dr. Logue pentru Reuters Health.

Dispozitivele ar trebui reproiectate pentru a fi mai puțin reflectorizante sau să fie dotate cu un senzor UV pentru ca utilizatorul să poată urmări expunerea la razele UV.

Studiul este publicat în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel