Percheziţii la CJ Cluj. Vicepreședintele, vizat

politie
politie

Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la mai multe adrese din judeţul Cluj, inclusiv la Consiliul Judeţean, într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie.

UPDATE: Horea Uioreanu a fost adus  de la domiciliul său din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecând de la locuinţă împreună cu anchetatorii care i-au percheziţionat casa.

Uioreanu a ieşit, din locuinţa sa din Cluj Napoca însoţit de mai mulţi anchetatori de la DNA şi a urcat în maşina acestora, cu care a fost transportat până la sediul instituţiei pe care o conduce.

Întrebat de către jurnalişti ce se întâmplă, Uioreanu a spus că este "o chestie de rutină", iar la întrebarea unde pleacă a răspuns: "La birou".

La ora transmiterii acestei ştiri, maşina de la DNA a intrat în garajul de la subsolul Consiliului Judeţean Cluj, iar Horea Uioreanu a coborât din maşina anchetatorilor fără a face declaraţii.

-------

Potrivit unor surse, este vizat și preşedintele CJ, Horea Uioreanu, scrie Mediafax.

VEZI ȘI: Percheziţii la medicii şi farmaciştii din Bucureşti şi trei judeţe pentru un prejudiciu de 3.5 milioane de euro

România TV informează că există suspiciuni că Uioreanu, dar şi alţi şefi din Consiliu Judeţean, ar fi influenţat câştigarea unor contracte de către anumite firme. Aceste firme ar fi arondate preşedintelui Consiliului Judeţean, dar şi altor lideri din CJ.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele CJ Cluj nu a putut fi contactat, iar accesul presei în sediul Consiliului a fost interzis.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziţii domiciliare la 11 adrese din municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, la instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele CJ Cluj nu a putut fi contactat, iar accesul presei în sediul Consiliului a fost interzis.

Miercuri, la ora 14.00, era programată o şedinţă a Consiliului Judeţean Cluj, până la această oră nefiind date informaţii dacă aceasta va mai avea sau nu loc.

Procurorii sunt sprijiniţi în acest caz de Serviciul Român de Informaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel