Pepsi modifică rețeta băuturilor răcoritoare

PepsiCo Inc a decis reducerea cantităţii de zahăr din băuturile răcoritoare pe care le deţine în portofoliu, pe fondul planului de a aborda probleme actuale, de la obezitate la schimbări climatice.

Compania din New York a anunțat luni, că până în 2025, cel puţin două treimi din băuturile pe care le deţine vor avea, în dozele obişnuite de 330 ml, vor avea cel mult o sută de calorii de la zahărul adăugat. În prezent, mai puțin de 40% din băuturile PepsiCo Inc au sub 100 de calorii de la zahărul adăugat.

Iniţiativa, care presupune introducerea mai multor băuturi fără calorii sau cu o cantitate redusă de calorii şi regândirea reţetelor existente, vine pe fondul presiunilor crescute din partea experţiilor guvernamentali şi din domeniul sănătăţii care acuză băuturile răcoritoare că sunt printre cauzele obezităţii şi diabetului.

Atât Coca Cola, cât și Pepsi încearcă să se adapteze cererilor consumatorilor.

Anul trecut Pepsi a anunțat că nu va mai folosi îndulcitori artificiali pentru a proteja sănătatea cumpărătorilor. Studiile au arătat că îndulcitorii artificiali duc la obseitate și diabet, scrie cnn.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel