Pepenele roşu, fructul vedetă al verii. Ce beneficii extraordinare are

Avantajul în a mânca fructele și legumele de sezon este că le puteți găsi pe cele crescute în condiții cât mai naturale.

Pepenele roşu se numără printre fructele minune ale verii, iar jurnalista Andreea Sava dezvăluie şapte beneficii pe care le oferă organismului.

1. Te ajută să slăbești


Voi începe fix cu asta, dacă tot am vorbit despre temerea că îngrașă. Partea bună la pepene e că are puține calorii, 30 la 100 de grame, dar foarte mulți nutrienți absolut esențiali pentru organism: vitaminele A, B6, C, E, acid folic, potasiu, calciu, cupru, fier, zinc, magneziu și, alături de roșii, este o importantă sursă de licopen, unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură. Carențele de nutrienți vor duce la apariția poftelor pentru anumite gusturi, sărat, dulce, grăsimi, sau la creșterea apetitului ceea ce, desigur, duce și la îngrășare.
Pe de altă parte, pepenele este o sursă importantă de fibre, deci reglează digestia și ajută la păstrarea sănătății tractului digestiv.
Având apă în proporție de peste 90%, ajută esențial la hidratarea organismului. Deshidratarea, așa cum v-am mai spus, duce, din nou, la creșterea apetitului dar și la disfuncții pentru că fiecare celulă a corpului are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător.
Este sățios și un bun diuretic, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor.


2. Aliat important împotriva celulitei


Asta datorită aportului ridicat de antioxidanți și a efectului antiinflamator al colinei, conținută de pepenele roșu. Iar celulita este tot un proces inflamatoriu.


3. Combate procesele de îmbătrânire


Îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism și, așa cum am spus și la punctul anterior, pepenele vine cu un conținut ridicat de antioxidanți.


4. Reduce riscul de boli cardio-vasculare


În special datorită licopenului și a celorlalți antioxidanți dar, în plus, pepenele conține citrulină, un aminoacid folosit de rinichi pentru sintetizarea argininei, un alt aminoacid care previne acumularea de grăsime pe vasele de sânge și cu un rol important în sănătatea sistemului circulator.

Citiţi continuarea AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel