Pensionari, studiu. Experţii surprind: Nu le daţi scaunul vostru în autobuz

Renunțarea la locul din autobuz sau tren în favoarea persoanelor în vârstă le-ar putea dăuna sănătăţii, avertizează un expert medical, citat de Daily Mail. Mai mult, se contestă ideea potrivit căreia oamenii în vârstă ar trebui să se odihnească.

Sursa citată notează că statul în picioare este recomandat oamenilor în vârstă, care nu ar trebui să fie mai puțin activi. Rudele ar trebui să-i îndemne pe cei dragi să folosească scările în detrimentul lifturilor sau scărilor rulante, transmite expertul Sir Muir Gray, consilier clinic al Angliei pentru Sănătate Publică. Acesta spune că pensionarii trebuie să „joace rolul lor" în menținerea activă pentru a evita să devină o povară.

Mai mult, le-a cerut să „înțeleagă rolul lor", îndemnându-i să meargă cel puțin zece minute pe zi. „Trebuie să încurajăm activitatea pe măsură ce îmbătrânim. Gândiți-vă de două ori înainte de a vă da locul din autobuz sau tren unei persoane mai în vârstă. Statul în picioare este un exercițiu grozav pentru ei", spune expertul, care declară că pensionarea nu este un moment de odihnă.

[citeste si]

Studiile au estimat că doar 2% dintre persoanele în vârstă îndeplinesc cerințele săptămânale privind exercițiile fizice.

Scarlett O'Mally, un chirurg ortopedic consultant la Spitalul General District din Eastbourne, a spus, pentru The Telegraph, că „trebuie să contestăm ideea potrivit căreia oamenii în vârstă ar trebui să se odihnească. Trebuie să rămână activi, să-și sporească activitatea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel