Pelerina invizibilității a fost creată!

O pelerină a invizibilităţii ar putea deveni realitate în curând, afirmă cercetătorii din Statele Unite care au realizat un astfel de dispozitiv, folosind elemente microscopice din aur, ce este capabil să reflecte lumina în jurul unui obiect tridimensional, informează Reuters.

savanţii americani au dezvăluit că au testat cu succes o pelerină a invizibilităţii foarte subţire, realizată din elemente paralelipipedice microscopice din aur, care, la fel ca pielea, se mulează foarte bine pe forma unor obiecte tridimensionale, pe care poate să le facă să devină nedetectabile în spectrul luminos vizibil.

Cercetătorii spun că, deşi experimentele lor au constat în acoperirea unor obiecte minuscule, tehnologia ar putea fi utilizată pentru a ascunde şi obiecte mai mari, iar noua invenţie ar putea avea utilizări în multe domenii de activitate, inclusiv în cel militar.

Pelerina, care are o grosime de 80 de nanometri, a fost plasată peste un obiect tridimensional, care prezenta protuberanţe şi cavităţi. Suprafaţa pelerinei a redirecţionat undele luminoase reflectate de acel obiect, făcându-l să devină astfel invizibil prin prisma detectării optice.

Va fi nevoie de 5-10 ani pentru ca noua tehnologie să fie utilizată în scopuri practice, afirmă Xiang Zhang, directorul departamentului de Ştiinţa Materialelor din cadrul Laboratorului Naţional Lawrence Berkeley, coordonat de Departamentul pentru Energie din Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel