STUDIU. Planta care are de patru ori mai multă vitamina C decât portocala

Potrivit unui studiu efectuat de o echipă de cercetători de la un institut din Cluj-Napoca, s-a descoperit o plantă care conține de patru ori mai multă vitamină decât o portocală. 

Conform antena3.ro, această plantă poate fi o soluție de imunizare a organismului mult mai ieftină.

„Făcând măsurători, am constatat că pătrunjelul se remarcă printr-un conţinut ridicat de vitamina C. Comparând cantitatea de vitamina C din pătrunjel cu cea din portocale, am constatat că pătrujelul conţine de patru ori mai multă vitamina C decât portocalele. (...)Un kilogram de pătrunjel este echivalentul a patru kilograme de portocale din punctul de vedere al conţinutului de vitamina C”, a spus Loredana Soran, director la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare Cluj-Napoca.

„Am dori, dacă sunt agenţi economici interesaţi, să transferăm către industrie această metodă, astfel că extractul de vitamina C din pătrunjel ar putea fi folosit în industria alimentară, cosmetică şi cea farmaceutică. Cea mai bună metodă găsită de noi în vederea extracţiei vitaminei C din pătrunjel este prin folosirea ultrasunetelor”, a subliniat Soran.

Pătrunjelul are de patru ori mai multă vitamina C decât portocala, conține mai multe proteine decât două ouă la un loc și o cantitate însemnată de fier. Acesta este asimilat foarte bine de organism datorită prezenței vitaminei C.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel