Patru militari români au fost răniţi în Afganistan

Patru militari români din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au fost răniţi în Afganistan, duminică dimineaţă, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului în care se aflau aceştia, anunţă MApN, care precizează că starea răniţilor este stabilă.

"Duminică, 1 mai, în jurul orei 05.30, un autovehicul blindat, tip MRAP, aflat în misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", pe autostrada A1 în Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. Deşi cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protecţie asigurat de blindajul maşinilor de luptă folosite de forţele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieţilor militarilor români", informează MApN, citat de Mediafax.

Ministerul precizează că în urma deflagraţiei, care a provocat răsturnarea vehiculului MRAP, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui şi la muşchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stâng fracturată şi caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, starea lor fiind stabilă.

"Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, şi-a reluat activitatea în Baza Lagman. Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol şi caporalul Riza au fost evacuaţi către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi", informează MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel