Patricia Kaas, spectacol de excepție la Iași

Cântăreața Patricia Kaas a susținut miercuri seară un concert la Iași, în fața Palatului Culturii, în cadrul turneului „Kaas chante Piaf”. Publicul a numărat peste 10.000 de spectatori, anunță bzi.ro. Ei au confirmat, astfel interesul pentru muzica de calitate.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

Turneul început de Patricia Kaas în 2012 are ca scop comemorarea lui Edith Piaf, la 50 de ani de la moartea acesteia, prin interpretarea pieselor care i-au conferit faimă și apreciere. Prin acest turneu, se promovează albumul ”Kaas chante Piaf”, o colecție de 21 de melodii; albumul s-a vândut în peste 16 milioane de exemplare în mai mult 47 de țări.

La Iași, Patricia Kaas a fost acompaniată de un band format dintr-un violonist, un clăpar și un acordeonist, iar spectatorii s-au arătat atât de încântați încât au aplaudat după fiecare piesă. Ultima melodie interpretată de Patricia Kaas în cadrul concertului de la Iași a fost ”Non, je ne regrette rien”. La cererea spectatorilor, artista a oferit un bis la această pieă, nu înainte ca oamenii să o aplaude la scenă deschisă.

Pe toată durata spectacolului, Patricia Kaas a schimbat mai multe ținute. În mod interesant, atât la începutul, cât și la finalul concertului, franțuzoaica i-a salutat pe cei prezenți la eveniment în limba română.

Aproximativ 6.000 de persoane au cumpărat bilete la acest concert, cu prețuri variind între 50 și 175 de lei; dintre aceștia, 4.000 au avut locuri pe scaune, iar 2.000 au urmărit concertul în picioare. Mulți spectatori, însă, au ales să privească și să asculte prestația artistei de departe, astfel încât mai multe străzi ieșene au fost blocate.

Marți, Patricia Kaas a participat la o conferință de presă la Primăria Municipiului Iași, însoțită de Tequila, câinele ei, un bichon maltez care o însoțește în toată lumea. În cadrul conferinței, artista a declarat că pasiunea pentru muzica lui Edith Piaf este mai veche: ”Am început să cânt Edith Piaf încă de copil. După ce am ascultat mai multe piese de-ale ei, m-am regăsit pe mine. Am călătorit aproape peste tot în lume, în țări mai mici sau mai mari, și nu mi s-a întâmplat ca undeva, cineva să-mi spună că n-a auzit de Edith Piaf. Este o artistă enormă și am considerat că muzica ei trebuie adusă în actualitate, că merită un omagiu la 50 de ani de când a dispărut.”

Pe 23 iunie, Patricia Kaas va concerta la Sala Palatului din București, tot în cadrul turneului ”Kaas chante Piaf”. Spectacolul va reuni cele mai cunoscute melodii ale lui Edith Piaf: ”Paris”, ”Padam, Padam”, ”Milord”, ”Non, je ne regrette rien” și altele. Patricia Kaas a mai concertat la Bucureşti în iunie 2004, dar şi în iunie 2009, tot la Sala Palatului, în spectacolul intitulat „Kabaret”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel