Urmărește emisiunea live


Pastila din Limitless există! Vezi drogul de pe Wall Street

nzt-modafinil
nzt-modafinil

Un medicament asemănător celui din filmul Limitless este folosit de brokerii de pe Wall Street pentru a face față volumului de muncă.

Este și cazul lui Peter Borden avea un stil de viață aproape imposibil. În timpul zilei lucra ca analist al unei companii de investiții, iar noaptea lucra acasă la un software specializat pentru piețele financiare pe care vrea să-l creeze de unul singur, scrie realitatea.net.

pentru a-și îmbunătăți performanțele, și-a cumpărat modafinil, medicament supranumit "Viagra pentru creier". L-a comandat de pe internet. A luat prima pastilă (doza maximă recomandată) de îndată ce coletul i-a sosit la ușă, iar în câteva ore a început să aibă o senzație ciudată, dar plăcută. Apoi a atins un nivel de concentrare pe care nu-l credea posibil.

"Simțurile mele se concentraseră pe partea vizuală, iar auzul mi se diminuase. Nu mai eram atent aproape deloc la sunete. Mi-era foarte ușor să rămân concentrat în ceea ce privește partea vizuală", a povestit Borden.

În următoarele ore a lucrat la campania publicitară pentru produsul său și a ajuns la concluzia că putea munci dintr-o dată mai mult și mai bine.

"Nu mi-am mai luat la fel de multe pauze, nu eram nervos, făceam mai puține greșeli". A continuat să ia pastile modafinil. "Eram și mai fericit, există se pare și unele efecte anxietate".

Povestea din filmul Limitless, bazată pe acest medicament

Modafinilul, care se vinde sub numele de Provigil în Statele Unite, a fost aprobat de Administrației de Control al Alimentelor și Medicamentelor din SUA în 1998 pentru tratarea narcolepsiei. Există însă multe voci care susțin că mediccamentul poate fi folosit și de persoane sănătoase, pentru îmbunătățirea concentrării și reducerea gradului de oboseală.

Se spune că filmul Limitless, în care personajul interpretat de Bradley Cooper ajunge să-și folosească 100% din creier, se referă tocmai la modafinil. Din ce înc e mai mulți americani folosesc modafinil, iar mulți dintre aceștia lucrează pe Wall Street, unde ritmul de lucru este infernal.

Stări puternice de anxietate

Medicii avertizează că nu există studii care să arate efectele pe termen lung pe care le are asupra creierului consumul de modafinil. De altfel, Borden recunoaște că au existat efecte secundare. Și-a dat seama că nu mai putea să iasă la băut cu prietenii. "Pentru că eram atât de concentrat și plin de energie, mă îmbătam foarte repede. A trebuit să renunț la alcool", a povestit Borden.

Cel mai grav efect secundar a fost însă stările puternice de anxietate care îl cuprindeau când trecea o zi fără să-și ia doza de modafinil.

"Era ca și cum eram aruncat într-o realitate haotică, dezordonată, total diferită de cea perfect aranjată și organizată în care mă aflasem cu o zi înainte. Eram cuprins de o stare incredibilă de anxietate", a povestit Borden, care a renunțat la modafinil total după trei săptămâni, de teamă ca lucrurile să nu scape de sub control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel