Papioanele de lemn, făcute în România, au ajuns până în Canada sau Mexic

Papioanele din lemn realizate de doi tineri din Odorheiu Secuiesc au devenit cunoscute în ţară şi străinătate, ajungând până în Canada sau Mexic, şi sunt purtate atât de oameni obişnuiţi, cât şi de vedete, care doresc să-şi accesorizeze ţinutele într-un mod inedit.

Ideea papioanelor din lemn, realizate într-un mic atelier din oraşul Cristuru Secuiesc, îi aparţine lui Toma Mihai Panaite, un tânăr de 27 de ani, din Odorheiu Secuiesc, care, atunci când a primit de la fratele său un papion banal, din material textil, a început să se gândească cum ar putea să 'reinventeze' acest accesoriu. Aşa că a decis să realizeze papioane din lemn, de diferite forme, cu modele gravate cu laser şi accesorizate cu material textil sau chiar cu... alamă.

"Suntem singurii din România care avem 8 forme diferite de papioane şi multe versiuni cu modele geometrice gravate cu laser", a declarat, pentru Agerpres, Toma Mihai Panaite.

Echipa care lucrează în atelierul din Cristuru Secuiesc, înființat la sfârșitul lunii aprilie 2015, este formată din Toma, logodnica sa, Réka, prietenul lor Zoltan şi soţia acestuia.

Pentru produsele lor inedite, tinerii folosesc lemn solid şi de calitate, cum ar fi nuc, stejar sau fag, procesul de creaţie fiind unul lung şi migălos.

Papioanele realizate la Cristuru Secuiesc au designuri diferite, creatorii lor bazându-se foarte mult pe instinct, dar inspirându-se şi din noutăţile din domeniu. 'Fiecare dintre noi este inspirat să îşi aducă contribuţia, să îşi lase creativitatea să-şi spună cuvântul, să se autodepăşească pentru ca accesoriile create în atelierul nostru să se diferenţieze prin perfecţiune şi impecabilitate", a dezvăluit Toma.

Papioanele create de tinerii harghiteni au devenit rapid cunoscute atât în România, cât şi în străinătate, fiind purtate de vedete de la noi, dar ajungând şi în ţări precum Marea Britanie, Canada, Norvegia, Ungaria sau Mexic.

Pe lângă cele opt forme diferite de papioane şi versiunile cu modele geometrice gravate cu laser, în atelierul din Cristuru Secuiesc se mai realizează şi alte accesorii din lemn natural, cum ar fi butonii din lemn, batistă de buzunar şi cravata sau portcardul din lemn. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel