Pantone anunță care va fi culoarea anului 2013

pantone_
pantone_
Reprezentanții companiei americane Pantone au anunțat că verdele smarald a fost desemnată culoarea anului 2013.

Compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an, începând din 2000, nunața sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industria modei, industria obiectelor decorative şi industria produselor cosmetice, informează lemonde.fr. Pentru anul 2013, cei de la Pantone au ales nuanța verde smarald.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă aflate în trend. Importanţa unei culori poate să provină, de asemenea, şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor, sau chiar de un eveniment sportiv viitor, susceptibil de a atrage atenția ăuternică a publicului.

Potrivit directorului executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman: "Cu toate faţetele şi strălucirea sa, verdele smarald exercită o fascinaţie deosebită asupra oamenilor încă din trecut. Din punct de vedere simbolic, el evocă claritatea, reînnoirea şi întinerirea, elemente esențiale într-o lume foarte complexă".

Culoarea smarald îi face pe oameni să se gândească la lux şi sofisticare, fiind adeseori asociată cu piatra preţioasă omonimă. În 2012, culoarea selecționată de compania Pantone a fost nuanța Tangerine Tango (o nuanţă de roşu-orange), pentru aerul ei energic, ideal pentru "a-şi încărca bateriile şi pentru a merge înainte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel