Pământul, format din două planete

Pământul de la începuturi s-a amestecat cu o planetă-copil numită Theia, ca urmare a unei coliziuni petrecute în urmă cu 4,5 miliarde de ani, au descoperit oamenii de știință.

Pământul este de fapt format din două planete care s-au reunit într-o coliziune, care a fost atât de violentă că a format Luna, oamenii de știință au concluzionat.

Inițial s-a crezut că Luna a fost creată atunci când o planetă mai mică numită Theia s-a lovit de Pământ și apoi s-a despărțit de acesta, trimițând o bucată mai mică în spațiu unde a fost prinsă în gravitația Pământului.

Dar, dacă acesta a fost cazul, Luna ar avea o compoziție chimică diferită de Pământ, pentru că ar fi formată, în principal, de Theia.

[citeste si]

Cu toate acestea, după ce au studiat roci ale astrului ceresc aduse de astronauți din misiunile Apollo, oamenii de știință de la Universitatea din California au descoperit că izotopii lor de oxigen sunt aceiași ca pe Pământ.

Astfel s-a ajuns la următoarea concluzie: coliziunea dintre Theia și Pământul de la începuturi a fost atât de violentă încât cele două planete efectiv s-au contopit pentru a forma o nouă planetă, din care o bucată a fost „scăpată” în afară formând Luna.

„Nu vedem nicio diferență între izotopii de oxigen ai Lunii și cei ai Pământului; aceștia sunt imposibil de distins”, a declarat Edward Young, autorul principal al noului studiu și profesor la UCLA de geochimie și cosmochimie, potrivit The Telegraph.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel