Pâinea trebuie inclusă în regimul femeilor însărcinate

painea trebuie innclusa in meniul gravidelor
painea trebuie innclusa in meniul gravidelor

Pâinea este alimentul care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al femeilor însăcinate datorită conținutului ridicat de acid folic, adică vitamina B9, care previne apariția rupturii de coloană și a afecțiunilor congenitale. 

[caption id="attachment_211769" align="alignleft" width="310"] Sursă foto: www.dli.ro[/caption]

Deși multe femei însărcinate refuză să consume pâine pe motiv că păinea îngrașă, cercetătorii au demonstrat că pâinea nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a gravidelor datorită conținutului ridicat de vitmina B9, vitamina care previne anomaliile sistemului nervos și ale coloanei vertebrale la făt.

Însă nu orice fel de păine, mai precizează medicii. Cea recomandată este cea din făină integrală sau din făină de secară care, deşi are un conţinut caloric mai ridicat decât cea albă, oferă rapid senzaţia de saţietate, informeză Gândul.info.

Pâinea albă nu este recomandată din cauză conţinutului de trei ori mai mic de vitamine şi oligoelemente, iar magneziu, calciu şi fosfor aproape că lipsesc din conținutul acesteia. Iar procesul tehnologic de măcinare a grâului scade calitatea nutritivă a pâinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel