Pagubă de 1,5 milioane de dolari. Autorul, un băiețel în vârstă de 12 ani - Video

Un băiat în vârstă de 12 ani, care vizita un muzeu de artă din Taiwan, s-a împiedicat şi, pentru a nu cădea, s-a sprijinit cu mâna de un tablou evaluat la 1,5milioane de dolari, reușind să facă o gaură în pânza lucrării vechi de 350 de ani.

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din incinta muzeului de artă. În imagini se poate observa cum adolescentul, care ținea în mână un pahar cu o băutură răcoritoare, se dezechilibrează în timpul vizitei. Pentru a evita o cădere, băiatul se sprijină cu mâna de pictura expusă în apropierea sa. Incidentul a avut urmări grave. Pânza lucrării a fost găurită.

Potrivit The Guardian, este vorba despre tabloul intitulat „Flori", parte a expoziţiei „Face of Leonardo: Images of a Genius", în cadrul căreia sunt expuse un număr de 55 de picturi foarte rare și prețioase, inclusiv portrete ale lui Leonardo da Vinci. Tabloul deteriorat, care face parte dintr-o colecție particulară, a fost realizat de pictorul italian Paolo Porpora în 1660 şi valorează nu mai puţin de 1,5 milioane de dolari. De altfel, este singura lucrare pe care Porpora chiar şi-a pus semnătura. 

Din fericire, familia copilului nu va trebui să plătească nici o daună, deoarece tabloul era asigurat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel