PAȘTE 2016. Unde mergem în vacanță

Românii și-au planificat din timp de mini-vacanța de Paște, care coincide cu 1 Mai, pentru city-break-uri europene sau circuite exotice. Potrivit datelor Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, primele rezervări pentru vacanța pascală au fost realizate de la mijlocul lunii februarie, iar Praga, Viena, Roma, Amsterdam și Sicilia au fost cele mai solicitate destinații.

Conform datelor agenției, vânzările pachetelor Paravion dedicate vacanței de Paști au crescut cu circa 40% față de 2015. Unul din motivele care au determinat această evoluție este faptul că Paștele coincide cu minivacanța de 1 Mai, astfel, mai mulți turiști doresc să profite de această zi liberă pentru a călători. Bugetul mediu alocat de cei care optează pentru destinații externe se ridică la circa 350 euro de persoană, similar celui cheltuit în 2015, suficient pentru a acoperi biletele de avion, cazarea cu mic dejun inclus pentru trei nopți la un hotel de trei stele, dar și transferul tur-retur de la aeroport la hotel.

"Anul acesta am observat din timp interesul crescând al românilor pentru călătoriile de Paște, în condițiile în care primele rezervări le-am avut încă din a doua lună a anului. Majoritatea a ales sejururi de 3-4 zile, în Europa, cu costuri medii, de pînă la 400 euro de persoană, însă am înregistrat cereri inclusiv pe pachete de peste 1000 euro, pentru circuite sau destinații exotice, în Iordania, Israel sau Peninsula Sorrentina, în Italia", declară Remus Vișan, Director General Paravion.

Cele mai costisitoare vacanțe de Paște

Potrivit acestuia, cel mai scump pachet de Paște din oferta Paravion s-a ridicat la circa 1.200 euro/ persoană, pentru un circuit de 8 zile în Iordania, cu bilet de avion dus-întors, cazare la hoteluri de patru stele, excursii organizate la principalele obiective turistice, jeep safari și transfer aeroport-hotel-aeroport.

A doua cea mai costisitoare vacanță pascală vândută de agenție anul acesta s-a ridicat la 880 euro/persoană, tot pentru un circuit, însă în Israel. Bugetul acoperă 6 nopți de cazare cu demipensiune la hoteluri de patru stele, biletele de avion, excursii la obiective turistice și transfer de la hotel la aeroport, și invers. Majoritatea românilor care au ales să-și petreacă minivacanța de Sărbători în afara țării, prin Paravion, circa 30% dintre ei, au optat pentru Praga, Viena, Roma, Amsterdam și Sicilia.

Cei care au preferat Capitala Italiei, au plătit, în medie, 260 euro/persoană, buget suficient pentru a acoperi biletele de avion tur-retur, cazarea pentru trei nopți la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, respectiv transferul de la aeroport la hotel, și invers. Anul trecut, majoritatea celor care au ales să călătorească în Europa de 1 Mai au preferat Bulgaria, Grecia, Cipru şi Italia, iar cei care s-au orientat mai depate de continent, au ales Egiptul şi Dubaiul. 150 euro pentru un Paști tradițional în țară, la Mamaia, Vatra Dornei, Băile Felix sau Predeal Destinațiile interne de Paști au generat, anul acesta, circa 10% din vânzările dedicate Paravion, cele mai accesate pachete fiind cele din Mamaia, Vatra Dornei, Durău, Baile Felix și Predeal.

Pentru vacanțele în România, bugetul mediu se ridică la circa 150 euro, sumă care, însă, acoperă strict serviciile de cazare pentru 3 nopți, cu mic dejun și masa tradițională de Paști, fără transport sau alte obiective asigurate de agenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel