OZN-ul de la Roswell. Imagini noi, dovada vizitei extratereştrilor? -VIDEO-

De curând au început să circule pe internet imagini care - susţin cei interesaţi de fenomenul OZN şi de extratereştri – ar reprezenta corpul unui extraterestru, transportat de soldaţi americani.

Un aspect important cu privire la aceste fotografii este acela că ar fi legate de cel mai celebru incident OZN: aşa-zisa prăbuşire a unei nave spaţiale extraterestre la Roswell, în statul american New Mexico, în anul 1947, scrie Daily Mail.

Adepţii teoriilor conspiraţiei susţin de multă vreme că în incidentul de la Roswell ar fi fost implicată o navă extraterestră, că au fost recuperate din ea numeroase fragmente de material, precum şi corpurile unor fiinţe nepământene cu aspect umanoid şi că toate aceste dovezi au fost ascunse de către oficialităţile americane într-un loc celebru pentru secretele lui: Zona 51 (Area 51), cea mai misterioasă bază militară a Statelor Unite.

Autorităţile din SUA a afirmat la vremea respectivă că a fost vorba, în realitate, despre prăbuşirea unui balon meteorologic. Ulterior, în anii 1990, au fost declasificate documente care dezvăluiau că ar fi fost vorba despre un proiect militar ultrasecret al SUA, Proiectul Mogul, care implica lansarea în aer, la mare altitudine, a unor microfoane speciale, purtate de baloane, pentru detectarea undelor sonore care ar fi putut indica faptul că sovieticii efectuau teste nucleare.

În anii 1990 a făcut senzaţie - fiind prezentată la numeroase televiziuni din întreaga lume - o filmare cu durata de 17 minute, în alb şi negru, care prezenta, chipurile, autopsia corpurilor unor fiinţe umanoide recuperate de la locul prăbuşirii, film care a impresionat mult opinia publică, dar care s-a dovedit ulterior a fi fost un fals.

Cu toate acestea, adepţii teoriilor consipraţieie continuă să susţină că incidentul de la Roswell a implicat prăbuşirea unei nave spaţiale cu fiinţe extraterestre la bord.

O revistă din Noua Zeelandă, Uncensored, susţine că a analizat, cu ajutorul personalului tehnic specializat, cadrele filmate nou-publicate şi afirmă că filmarea este autentică şi că reprezintă dovada că extratereştrii au ajuns într-adevăr pe Terra în anii 1940, iar autorităţile americane au muşamalizat incidentul.

Însă Philip Mantle, un expert în fenomenul OZN, care a fost implicat în lansarea unor filme despre incidentul de la Roswell, afirmă că e vorba despre o „făcătură”, secvenţa provenind dintr-un film numit Alien Autopsy (2006), o comedie britanică inspirată din pretinsa autopsie prezentată în filmul alb-negru din anii 1990.

Conform lui Isaac Koi, un specialist în studiul filmărilor reprezentând OZN-uri, în realizarea secvenţei respective a  fost implicat artistul John Humphreys, care a confirmat că el a realizat manechinul reprezentând „umanoidul” autopsiat.

Dar, în ciuda acestor clarificări, apariţia pe internet a secvenţei a realimentat dezbaterile privind incidentul de la Roswell. 

Citește și: Care este secretul tinereții fără bătrânețe - DESCOPERIRE

O intensificare a polemicii privind incidentul a mai avut loc în 2011, odată cu apariţia unei cărţi publicate de jurnalista Annie Jacobsen - Area 51: An Uncensored History of America's Top Secret Military Base – în care autoarea susţinea teza senzaţională conform căreia „extratereştrii” recuperaţi din nava prăbuşită la Roswell ar fi fost de fapt copii mutanţi în vârstă de aproximativ 12 ani, trimişi în SUA de Uniunea Sovietică, într-o aeronavă pilotată de la distanţă, pentru a semăna panică în populaţia americană în legătură cu o eventuală invazie extraterestră.

O teorie similară a fost popularizată de Nick Redfern, care a susţinut că incidentul de la Roswell a constat, de fapt, în prăbuşirea unei aeronave construite cu tehnologie japoneză şi la bordul căreia se găseau indivizi umani cu dizabilităţi; scopul ar fi fost studierea efectelor zborului la altitudini mari şi al radiaţiilor asupra corpului uman, spune Nigel Watson, autor al UFO Investigations Manual.

„Unii cred”, spune el, „că suntem tot mai aproape de ziua în care autorităţile vor recunoaşte faptul că extratereştrii au ajuns în apropierea planetei noastre şi că asemenea poveşti sunt lăsate să transpară încetul cu încetul pentru a-i obişnui pe oameni cu ideea.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel