Oxitocina-hormonul care poate salva relaţiile interumane

Oxitocina, o substanţă care se utilizează pentru inducerea travaliului, are capacitatea de a trata persoanele timide pentru a deveni extravertite. Un studiu a demonstrat că oxitocina în formă de spray nazal poate facilita relaţiile sociale ale persoanelor timide.

Autor: Anca Murgoci

În ultimii 20 de ani, oxitocina a fost obiectul studiului cercetătorilor pentru a observa ce impact are aceasta asupra comportamentului social. Este vorba despre un hormon eliberat de hipotalamus în timpul alăptării şi care are impact asupra sexului şi al relaţiilor sociale. De asemenea, el are capacitatea de a crea diverse efecte fiziologice şi emoţionale.

Ştim că de-a lungul vieţii, personalitatea fiecărui individ rămâne stabilă. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Concordia din Canada au demonstrat că personalitatea unui individ poate fi modificată. Studiul va fi publicat în anul 2012 în revista Psychophamarcology.

La studiu au participat 100 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care nu luaseră niciun medicament, care nu sufereau de nicio problemă mentală, care nu consumau droguri sau tutun. Tuturor le-a fost dat să inhaleze un spray cu o versiune sintetică de oxitocină. 90 de minute mai târziu, ei au completat chestionare în care au explicat cum se simt, au evoluat gradul de sociabilitate, amabilitate şi deschidere la noi experienţe.

Potrivit 20minutos.es, rezultatele studiului au arătat că subiecţii erau mai deschişi la nou şi mai prietenoşi după inhalarea oxitocinei. Experţii au arătat că oxitocina poate schimba relaţiile sociale dintre oameni şi poate modifica personalitatea, făcându-i mai calzi, altruişti şi cu mai multă încredere în ei.

Citiţi şi:

TOP 9 descoperiri interesante din 2011. Primul tren solar sau ciupercile halucinogene care îţi schimbă personalitatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel