Organizațiile PSD vor ca întreg calendarul pentru alegerile din 2024 să fie finalizat până în februarie (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Organizaţiile PSD, în majoritate, nu au nimic împotrivă ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, dar vor ca întreg calendarul scrutinurilor din acest an - europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale - să fie stabilit cât mai repede în coaliţia de guvernare, au precizat marţi surse social-democrate.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a avut marţi întâlniri cu reprezentanţii organizaţiilor partidului pentru a lua pulsul în legătură cu subiectele legate de alegerile din acest an.

Sursele citate au menţionat că majoritatea organizaţiilor sunt de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, dar au solicitat ca întreg calendarul pe cele patru rânduri de scrutinuri să fie stabilit în coaliţie pentru ca actele normative necesare să poată fi votate în Parlament până la finalul lunii februarie.

În altă ordine de idei, Gabriela Firea şi-a asumat candidatura pentru Primăria Capitalei din partea PSD, au menţionat sursele citate. Decizia cu privire la candidaţii PSD de la alegerile locale urmează însă să fie luată prin vot, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Politic Naţional al partidului.

Şedinţa de marţi a fost premergătoare reuniunii grupurilor parlamentare ale PSD care va avea loc miercuri, la Palatul Parlamentului. Tot miercuri va fi şi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD. 

Citește și - Ședință aprinsă în PSD: Firea, deranjată că este ”candidatul deocamdată”

Va rămâne sau nu Gabriela Firea candidatul PSD la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București. 

Are loc o ședință importantă astăzi în PSD. Subiectele de discuție nu ar fi tocmai comode pentru social-democrați. 

”Voi tranșa problema în PSD, dacă sunt sau nu candidat la alegeri” a spus Gabriela Firea. Conform Digi24, ar fi mai multe discuții în partid ca aceasta să nu fie propunerea partidului pentru Capitală. 

Întrebată la PrimaNews dacă există o ezitare din partea conducerii PSD în ceea ce o privește, Gabriela Firea a spus: ”Aşa simt, pentru că s-a statuat un nou termen de candidatul deocamdată. Eu sunt prezentată drept candidatul deocamdată, că deocamdată sunt candidat dar e posibil ca... lucru care, spun sincer, nu mă face să mă simt foarte bine şi foarte susţinută, dar aceasta fiind o problemă internă, o voi tranşa în interiorul partidului”. 

Anul trecut, Marcel Ciolacu afirma că există o decizie care n-a fost schimbată, ”doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei”. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel