Operație de endocardită minim invazivă, în premieră națională la Sibiu

La sfârșitul săptămânii trecute, la Sibiu, a avut loc o premieră națională. Medicii Spitalului Județean Sibiu au colaborat cu cei ai clinicii private Polisano pentru realizarea unei operații de endocardită, fără tăierea sternului, transmite turnulsfatului.ro.

Tânăra din Alba a ajuns la Urgențe în comă. Aceasta născuse în urmă cu doar nouă zile, iar starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Medicii de la Spitalul Județean au colaborat cu cei de la Clinica Polisano, pentru a salva viața tinerei, motiv pentru care a fost transferată și operată la clinica privată.

„A fost primul caz din România operat de endocardită minim invaziv, fiind o premieră națională de Buna Vestire și o colaborare foarte bună între medicii de la Spitalul Județean și noi, cei de la privat. Este primul caz operat fără tăierea sternului printr-o incizie de patru centimetri sub stern. Dacă nu se intervenea la timp, într-o oră sau două, putea să moară”, spune conf. univ. dr. Victor Costache, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară și director medical al Spitalului European Polisano.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel