Omeprazol-ul și lansoprazol-ul ar putea crește riscul unui atac de cord

Medicamentele pentru arsuri digestive ar putea crește cu 16-21 la sută riscul de a face un atac de cord, conform unui studiu recent publicat de cercetătorii din Stanford, California.

Produsele care reduc aciditatea gastrică prin inhibarea pompei de protoni , de tipul omeprazol și lansoprazol, sunt folosite de milioane de oameni, în multe țări fiind vândute fără rețetă.

Medicii care au realizat studiul avertizează pacienții să nu renunțe la terapia curentă cu omeprazol.

”Încă nu am putut determina legătura cauzală, ci doar am făcut o asociere. Ghidurile terapeutice nu s-au schimbat, a spus cardiologul Nick Leeper, citat de The Guardian.  Aceste medicamente împotriva acidității previn ulcerul și alte tipuri de sângerări, iar întreruperea administrării fără o recomandare medicală este periculoasă”.

Medicii europeni explică rezultatele prin asocierea bolilor digestive cu cele cardiace. ”Sângerările digestive sau intestinale pot declanșa un atac de cord, a spus cardiologul Mette Charlot,  de la Spitalul Universitar din Copenhaga. Cei care iau antiacide au și alte suferințe, nu doar boli digestive, și această situație ar putea explica asocierea între omeprazol și riscul mai mare al unui atac de cord”.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel