Obiceiuri periculoase pentru creier. Ce nu trebuie să mai faci

Creierul uman este afectat de diverși factori.

O cantitate mare de zahăr agravează afecțiunile creierului, precum şi capacitatea de învățare. Potrivit oamenilor de știință, vârful de productivitate al creierului este atins undeva între 16-25 ani, după care scade treptat. Cu toate acestea, s-a constatat că exercițiile ce stimulează activitatea cerebrală pot să îmbunătățească semnificativ performanțele intelectuale.

De asemenea, studiilor au arătat săritul peste micul dejun cauzează o scădere a glucozei din sânge și afectează funcțiile creierului. În altă ordine de idei, orice mâncare foarte rece provoacă dureri de cap. Alimentele reci îngustează vasele de sânge, iar corpul, care încearcă să prevină hipotermia, timite sânge cald către creier, care în schimb, dilată vasele de sânge. Această diferență de temperaturi este cea care provoacă durerile de cap.

Creierul uman este format în proporție de 70-80% din apă, care este responsabilă pentru livrarea substanțelor necesare la creier. Acest organ funcționează mai eficient când are parte de suficient oxigen și i se oferă destulă apă.

Studiile au arătat că alcoolul distruge conexiunile dintre celulele creierului, dar cei care întrerup consumul de alcool, ajung, la un moment dat, să funcționeze normal.

[citeste si]

Potrivit feminis.ro, s-a demonstrat faptul că în timpul unei diete stricte nu numai că scazi în kilograme, dar din cauza faptul că organismul este privat de anumiți nutrienți, creierul începe să consume din el însuși.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel