O româncă deschide o expoziție de prostituate

O româncă din Timișoara va deschide, la una dintre cele mai importante galerii de artă din Amsterdam, Gallery 331 West, expoziția de pictură Beautiful Girls.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 februarie, de la ora 17, iar tablourile expuse vor fi chipuri și trupuri de prostituate, informează Ora de Timiș.

“Totul a început în primul an de Master, în 2007, când profesorul Romul Nuțiu ne-a dat o temă: consumerism. M-am gândit imediat la a consuma… corpul cuiva, iar răspunsul mi-a venit imediat: prostituate.

De atunci și până în prezent îmi caut sursa de inspirație în această lume marginalizată (oriunde merg în Europa, de la night cluburile noastre, până la fetele din vitrinele din Amsterdam, Stuttgart, străzile din Saint Dennis etc.) si vreau să scot la iveală publicului, prin picturile mele, această lume. Vreau să le reprezint pe fete în deplina lor umanitate”, mărturisește Lorena. Modelele picturilor artistei din Timișoara sunt personaje din viața reală, cu care a dialogat și pe care le-a convins să-i pozeze.

Multe duc o viață dublă

“Multe dintre ele m-au refuzat deoarece duc o viață dublă și ar fi riscat să le recunoască familia. Proiectul meu artistic vrea să redea figurativ noțiuni abstracte, simbolice, sentimentale, spirituale, din viața prostituatelor. Portretul oricărei prostituate e portretul oricărei femei. Atenție: a nu se înțelege că orice femeie e prostuată, ci că orice prostituată e și ea o femeie și merită respect”, spune Lorena Garoiu.

Unul dintre chipurile expuse pe simeze este al unei foste prostituate, Mariska i Majoor, care acum se ocupă de Muzeul Prostituției din Amsterdam, informând turiștii, dar și educând prostituatele tinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel