O nouă măsură pentru a preveni abandonul copiilor. Fotografierea gravidelor

gravida_da4d66cad6
gravida_da4d66cad6

Femeile care nasc în Spitalul Judeţean Târgu Mureş vor fi fotografiate. Medicii vor astfel să împiedice abandonul copiilor, pentru că, odată fotografiate, mămicile vor fi mult mai uşor de identificat apoi.

Pentru a preveni abandonul nou-născuţilor în maternitate, conducerea Spitalului Judeţean din Târgu Mureş a adoptat o metodă inedită. Şi anume fotografierea lăuzelor. Medicii spun că una dintre cele mai mari probleme o reprezintă identificarea părinţilor copiilor şi speră ca metoda nouă să dea roade.

Anul trecut, la Spitalul Clinic Judeţean Mureş au fost abandonaţi 19 copii în maternitate, iar în primele trei luni din acest an cinci copii au fost lăsaţi în grija spitalului de către mamele lor. De obicei, persoanele care recurg la acest gest au vârsta sub 20 de ani, nu au venituri constante, sunt necăsătorite şi provin din familii dezorganizate.

Specialiştii spun că abandonul copiilor a devenit un fenomen în România, din cauza legilor pro-natale care au fost aplicate în perioada comunistă. Datele statistice confirmă acest fapt, astfel că în 1990 erau 9.000 de copii instituţionalizaţi cu vârsta până în trei ani. Abandonul a rămas un fenomen îngrijorător şi la 15 ani de

la Revoluţie, astfel că în 2005 au fost 4.000 de copii abandonaţi în spitale, iar în 2009, 1.300.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel