O dietă bogată în grăsimi poate preveni obezitatea - STUDIU

predescuadina
predescuadina

Este o veste bună pentru toţi cei care au încercat să dea jos câteva kilograme. Conform unui studiu, o dietă bazată pe grăsimi poate preveni obezitatea şi poate îmbunătăţi metabolismul, informează Daily Mail.

Autor: Adina Predescu

Dupa ce au testat pe şoareci, cercetatorii au descoperit că o dietă bogată în grăsimi, consumate dupa un program fix, duce la o scădere a greutăţii corporale şi la un metabolism “unic”.

Studii anterioare au arătat că întreruperea programului de zi cu zi a mamiferelor sau hrănirea acestora cu grăsimi poate duce la modificarea metabolismului şi chiar la supraponderalitate. În orice caz, oamenii de ştiinţă afirmă că dacă mâncăm după un program fix, grăsimile ingerate nu sunt asimilate, ci sunt folosite pentru energie, atunci când se elimină mâncarea din corp.

Potrivit cercetatorilor, programarea meselor ne-ar regla ceasul biologic şi ar reduce efectele grăsimilor, care, în mod normal, ar duce la obezitate.

Timp de 18 săptămâni, oamenii de ştiinţă au făcut experimente pe şoareci, astfel : un grup cu o dietă bogată în grăsimi şi cu un program fix, un grup cu o dietă săracă în grăsimi şi un program fix, altul cu o dietă săracă în grăsimi, dar fără un program fix şi, nu în ultimul rând, unul cu o dietă bogată în grăsimi, fără un program stabil. Rezultatele au arătat că toate cele patru grupuri au luat în greutate, dar cei care s-au îngrăşat cel mai puţin au fost şoarecii din grupul cu o dietă bogată în grăsimi şi un program fix.

Îmbunătățirea metabolismului prin programarea atentă a meselor, fără a limita conținutul meniului zilnic, ar putea fi folosită ca un instrument terapeutic pentru a preveni obezitatea la om, scrie Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel