O celebră rochie a lui Marilyn Monroe, scoasă la licitație - Video

Celebra rochie neagră cu strasuri purtată de Marilyn Monroe în filmul "Some Like It Hot/"Unora le place jazzul" va fi scoasă la licitație la sfârșitul anului alături de alte obiecte personale care i-au aparținut actriței provenite dintr-o colecție privată, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vor fi scoase la licitație și alte obiecte care au aparținut actriței — costumații de film, ținute personale, mănuși de seară și bijuterii — care fac parte din colecția britanicului David Gainsborough Roberts, în valoare de cel puțin 3 milioane de dolari, potrivit casei de licitații Julien's Auctions, cu sediul la Los Angeles.

'Marilyn Monroe este una dintre cele mai mari legende ale marelui ecran din vremea noastră", a declarat Darren Julien, PDG și fondator a Julien's Auctions. David Gainsborough Roberts a conservat meticulos obiecte ce redau numeroase aspecte importante ale vieții personale și carierei lui Marilyn, a precizat el.

[citeste si]

Printre obiectele cele mai râvnite figurează rochia neagră de cocktail brodată cu strasuri și paiete pe care actrița a purtat-o când a cântat, așezată pe pianul cu coadă, 'I'm Through With Love', în comedia "Some Like It Hot" (1959), care ar putea atinge suma de 400.000 de dolari.

Acest rol, în care actrița o interpreta pe cântăreața Sugar Kane, i-a adus lui Marilyn Monroe un premiu Golden Globe.

Ce alte ținute purtate de actriță în diverse filme vor fi puse în vânzare

Va fi pusă în vânzare și o altă rochie pe care actrița a purtat-o când a cântat 'After You Get What You Want You Don't Want It' într-o altă comedie, 'There's No Business Like Show Business' (1953), estimată la 200.000 de dolari.

Vor fi de asemenea scoase la licitație și ținutele purtate de actriță în filmele 'Gentlemen Prefer Blondes' (1953), 'Let's Make Love' (1960, cu Yves Montand) sau 'The Misfits' (1961), precum și o pereche de cercei pe care i-a purtat în filmul 'How to Marry a Millionaire' (1953).

5,5 milioane de dolari pentru lgendara rochie purtată de Marilyn Monroe în "The Seven Year"

Marilyn Monroe, care a încetat din viață în 1962 la Los Angeles la 36 de ani, este una dintre actrițele cele mai râvnite de colecționarii de suveniruri. În urmă cu cinci ani legendara rochie care se ridica develindu-i picioarele deasupra unei guri de metrou, într-o scenă din filmul 'The Seven Year,' s-a vândut cu 5,5 milioane de dolari.

Colecția va fi prezentată în mai multe țări înainte de licitația prevăzută pe 19 noiembrie la Los Angeles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel