O braziliancă de 114 ani a devenit cea mai în vârstă persoană din lume

maria-gomes-valentim
maria-gomes-valentim

Maria Gomes Valentim, o braziliancă în vârstă de 114 ani, a fost desemnată oficial drept cea mai în vârstă persoană din lume, detronând-o pe americanca Besse Cooper, care este cu 48 de zile mai tânără, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness.

"Astăzi (miercuri, n.r.), Cartea Recordurilor Guinness, autoritatea mondială care atribuie acest titlu, poate să confirme faptul că brazilianca Maria Gomes Valentim a primit titlul de cea mai în vârstă persoană din lume, având 114 ani şi 313 zile", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul Guinness World Records, citat de Mediafax.

Maria Gomes Valentim s-a născut pe 9 iulie 1896, în satul Carangola din statul brazilian Minas Gerais, unde locuieşte şi în prezent.

Până la anunţul de miercuri, Guinness World Records o considerase pe americanca Besse Cooper, născută pe 26 august 1896, în statul Tennessee din Statele Unite ale Americii, ca fiind "decana de vârstă a omenirii".

Intervievată de reprezentanţii Guinness, noua decană de vârstă a omenirii a declarat că longevitatea ei neobişnuită se datorează unei "diete salutare", care include "un pahar de vin din când în când".

"Având mâinile foarte ferme, ea poate încă să mănânce singură", se afirmă în acelaşi comunicat.

Văduvă din anul 1946, Maria Gomes Valentim primeşte o pensie de 338 de dolari, echivalentul salariului minim din Brazilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel