O bere de care nu a auzit nimeni este cea mai vândută din lume

snow beer
snow beer

În ciuda reclamelor pe care le vedem la televizor despre Hineken și Becks, niciuna din ele nu se află pe primul loc în topul celor mai vândute beri din lume.

Cea mai vândută bere din lume este Snow Beer din China. Poate părea o surpriză dacă ne gândim la popularitate unde Hineken și Becks stau mult mai bine. Însă dacă luăm în calcul populația Chinei, atunci Snow Beer  ”merită” acest titlu.

Piaţa de bere din China înregistrează de la an la an o creştere de 10%, în timp ce europenii şi americanii îşi reduc consumul de bere, scrie The Telegraph.

Ari Mervis, directorul SABMiller în Asia, care produce Snow Beer, spune că multă lume îl întreabă ce este cu această bere care nu se găseşte nicăieri. Atunci, el le spune că Snow Beer este cea mai vândută bere din China, cu mult înaintea rivalilor săi care sunt pe piaţă de mai bine de 100 de ani, în timp ce berea produsă de SABMiller are o prezenţă de doar 15 ani. Berea nu se găseşte în zonele frecventate de turişti şi nici măcar în Hong Kong.

În schimb, berea pe care cei mai mulţi străini o văd în China este Tsingtao, produsă pentru prima dată de germani în partea de nord-est a ţării. Anul trecut, s-au vândut 11 miliarde de halbe de bere Tsingtao.

Snow nu este promovată la fel de agresiv precum berea Tsingtao şi aproape că nu se găsesc reclame ce fac referire la ea. Dar compania care o produce, din care SABMiller deţine 49%, iar China Resources deţinte 51%, a cumpărat, rând pe rând fabrici tradiţionale de bere din fiecare regiune, ceea ce i-a permis să domine piaţa locală. Când SABMiller şi-a făcut intrarea în 1993, deţinea doar trei fabrici. Acum are 80 şi alte 500 răspândite în toată China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel