Nucile, beneficii. Stimulează MEMORIA, combat DEPRESIA, previn CANCERUL şi BOLILE CARDIOVASCULARE

Acest fruct conţine nutrienţi esenţiali pentru sănătatea sistemului nervos, dar şi pentru buna funcţionare a întregului organism.

Bogate în vitamina A, B2, B6, B12, D, E şi acid folic, nucile conţin din belşug şi o serie de minerale necesare menţinerii sănătăţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.

De asemenea, mai conţin acizi graşi omega 3 şi omega 6, acizi graşi mononesaturaţi, acid linoleic şi alfa linoleic, substanţe antioxidante, nutrienţi cu efect de enzime şi substanţe anticancerigene.

Stimulează memoria

Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare. Aşadar, consumul lor este recomandat tuturor celor care trec prin perioade de efort intelectual intens, cum ar fi examenele sau efectuarea unor rapoarte şi proiecte la locul de muncă.

Alungă insomniile

Prin conținutul lor ridicat de melatonină, nucile alungă insomniile, fiind recomandate tuturor celor ce au probleme cu somnul. 

Combat depresia

Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Studiile arată că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm. Astfel, nu strică să fie incluse în dietă. 

Fortifică și ajută la regenerarea părului

Nucile sunt un aliat de încredere al frumuseții părului. Un consum regulat de nuci va furniza organismului două dintre cele mai importante minerale pentru păr: fier și zinc. Aceste substanțe fortifică firele de păr și contribuie la regenerarea rapidă a podoabei capilare. De asemenea, nucile au în conținutul lor vitamina E, care ajută părul să strălucească și să aibă un aspect sănătos.

Previn bolile cardiovasculare

Nucile contribuie din plin la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar meritul revine din nou acizilor grași esențiali omega 3, care scad nivelul de colesterol rău și previn înfundarea arterelor. În plus, nucile îmbunătățesc circulația sângelui.

Previn îmbătrânirea prematură a pielii

Razele puternice ale soarelui, radicalii liberi, vântul, umezeala, aerul uscat, frigul, toți acești factori grăbesc îmbătrânirea pielii, dar cercetătorii arată că o mână de nuci pe zi poate amâna semnele îmbătrânirii premature, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Substanțele antioxidante formează un scut împotriva factorilor nocivi, protejând celulele și prelungindu-le viața.

Citește și: Pierderi de memorie la persoanele cu educaţie superioară. Ce indică 

Previn cancerul

Tot datorită antioxidanților, nucile sunt recunoscute pentru efectul lor anticancer. Substanțele benefice ajută organismul să se regenereze, împiedică îmbolnăvirea celulelor și previn dezvoltarea tumorilor canceroase.

Ideale în curele de slăbire

Nucile conțin fibre alimentare și proteine, adică substanțe nutritive care potolesc rapid foamea și conferă senzație îndelungată de sațietate. Nucile trebuie incluse în orice dietă de slăbit, mai ales datorită capacității lor de a înlocui carnea sau soia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel