Nu bănuiești care este cel mai periculos animal din lume

Atunci când vorbim de animale mortale, ne gândim la șerpi, crocodili, rechini, lei, oameni, însă niciunul din această listă nu ocupă primul loc.

Țânțarul este considerat cel mai mortal animal din lume. Omoară aproximativ 750.000 de oameni anual. Pe locul doi se află omul, care provoacă moartea a 450.000 de semeni, anual.

Imaginea de mai jos a fost postată de Bill gates pe blogul său, dând startul ”săptămânii țânțarilor”. 

VEZI ȘI: Clip înspăimântător. Ce se întâmplă cu vasul de sânge când te ciupește un țânțar

”Desigur, răspunsul la întrebarea care este cel mai mortal animal din lume? diferă în funcție de cum definim termenul periculos. Dacă ar fi să judecăm după numărul de oameni omorâți, anual, de un animal, atunci pe primul loc se află țânțarul.

Țânțarul omoară atâtea persoane pentru că este purtător de boli. Cea mai rea dintre acestea este malaria care omoară cel puțin 600.000 de oameni pe an. Alte boli grave cu care oamenii sunt infectați după ciupitura unui țânțar sunt: febra dengue, febra galbenă și encefalita.

”Sunt peste 2.500 de specii de țânțari. Aceste insecte se găsesc pe toate continentele, mai puțin Antarctica. Sunt responsabili pentru moartea a mii de oameni în timpul construirii Canalului Panama. Probabil vă întrebați, de ce rechinul are o săptămână dedicată, în fiecare an, la televiziunile din SUA, în condițiile în care omoară 10 oameni pe an. Iar țânțarii care omoară de cel puțin 50.000 de ori mai mulți oameni, nu se ”bucură” de atenție. Eu n-am găsit răspuns. De aceea pe blogul meu avem săptămâna țânțarilor”, scrie Bill Gates.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel