Noutăţi de la Google: căutare după imagine, căutare după comenzi vocale şi rezultate instante - VIDEO

image-2011-06-15-8811395-41-google-introduce-noi-optiuni-avansate-cautare
image-2011-06-15-8811395-41-google-introduce-noi-optiuni-avansate-cautare

Utilizatorii Google care îşi realizează căutarea pe net în limba engleză au avut parte de surpriza zilei. Gigantul Google a anunţat pentru browserul Chrome, Search by Voice, o căutare după comandă vocală. Acest nou feature va putea fi recunoscut după microfonul aşezat în colţul drept al barei de căutare. Tot ce trebuie să faci este să dai un simplu click pe iconiţă.

Astfel, Google  a anunţat în cadrul unei conferinte pe tema internet search, lansarea a trei proiecte noi: căutarea după imagini, după comenzi vocale şi posibilitatea de a oferi rezultate instante prin Instant Pages.

În altă ordine de idei, s-ar putea să observaţi (deocamdată, doar dacă folosiţi Google.com) imaginea unei camere foto în bara de căutare când accesaţi Images. Nu, nu a fost acolo mai înainte; este vorba de a doua veste bună din ultimele zile : noua căutare pornind de la o imagine existentă.

Mai precis, dacă vrei să afli de unde provine o imagine pe care deja o ai în calculator, pur şi simplu trebuie să foloseşti "drag&drop", până ajunge în bara de căutare. Acelaşi informaţii le obţii cu adresa de URL a unei imagini, numai că în acest ultim caz trebuie să o copiezi şi să o inserezi în Google Search. Imediat, Google va face tot posibilul să o recunoască şi să îţi ofere cât mai multe detalii despre ea. Disponibilă pentru Chrome şi Firefox cu extensie.

În aceeaşi zi, compania a anunţat şi Instant Pages. Noua funcţie îl va direcţiona pe utilizator instant spre pagina relevantă pentru termenul său de căutare, aleasă după probabilitatea userului de a o deschide. Astfel, utilizatorul poate economisi până la 5 secunde din timpul normal de selectare a paginii şi încărcare. Disponibilă pentru utilizatorii de Chrome, în versiune beta.

Serviciul este disponibil în prezent doar în engleza, însa Google spune ca numărul de limbi în care vor putea fi făcute căutari va creşte. Cei de la Google spun că au lucrat din greu doi ani la acest sistem care în viitor are capacitatea să schimbe modul în care utilizatorii fac căutări pe internet. Serviciul de căutare prin comenzi vocale este disponibil pentru smartphone-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel