Noua Dacia Duster, mașina anului 2018 în România

Noua Dacia Duster este mașina anului 2018 în România. 

Noul model Dacia Duster a câștigat titlul „Mașina Anului 2018 în România" acordat de juriul Asociației Presei Auto din Romania (APAR). Dacia Duster câștigă astfel pentru a doua oară disputa celor șapte modele finaliste cu un total de 210 puncte. După Opel Corsa, este al doilea model care castiga titlul pentru două generații consecutive. Podiumul final a fost completat de OPEL Crossland X care a acumulat 112 puncte, respectiv KIA Stonic cu 109 puncte.

Ajunsa la cea de-a 19-a ediție, competiția „Mașina Anului in Romania" organizată de Asociatia Presei Auto din Romania s-a derulat pentru a treia oară consecutiv la Academia Titi Aur. Cele șapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competitiei format din 14 membri din toate mediile de comunicare, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiției. Cele șapte finaliste au fost: ALFA ROMEO STELVIO, CITROEN C3 AIRCROSS, DACIA DUSTER, FORD FIESTA, HONDA CIVIC, KIA STONIC și OPEL CROSSLAND X.

Titlul este unul important pentru Dacia

Titlul este unul important pentru Dacia și nu doar prin prisma reconfirmării numelui Duster ca model important al gamei producătorului român aflat în Grupul Renault cât mai ales pentru faptul că Dacia aniversează 50 de ani de la lansarea producției primului model realizat la Colibași, respectiv Dacia 1100.

Votul juriului, format din profesioniști ai presei auto și jurnaliști de profesie asociați acestui fenomen subliniază și tendința actuală la nivelul pieței europene unde SUV-urile vor închide anul cu o cotă de piață de 32%. Practic, în utimii ani acest gen de automobil a acaparat cote importante de piață din segmentele C și D și a înghițit practic fosta categorie monovolum, tendință care se vede și la nivelul pieței autohtone.

"Suntem deosebit de onorați de atribuirea acestui trofeu prestigios Noului Duster. Avem încrederea că acest titlu va marca, simbolic, începutul unei cariere comerciale de succes pentru SUV-ul Dacia. Primul Duster a revoluționat segmentul SUV atât în România, cât și pe piețele internaționale. Noul Duster are toate argumentele pentru a depăși rezultatele predecesorului său. După recunoașterea acordată de juriul foarte exigent al profesioniștilor presei auto, așteptăm așadar cu încredere un verdict la fel de favorabil din partea clienților", a declarat Hakim Boutéhra, Director General Renault Commercial Roumanie.

Programul de testare și jurizare a celor șapte modele finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și teste specifice de manevrabilitate și confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a verifica - într-un mod extensiv, atât în condiții de trafic pe drumuri naționale cât și într-un mediu specific - toate capacitățile mașinilor din competiție.

„Este un moment extrem de important pentru Dacia și pentru România. Este primul premiu redutabil pe care îl câștigă noua generație Duster. Cu siguranță vor urma și altele pe alte piețe. Dacia Duster este produsă exclusiv la Colibași, fiind cel mai cunoscut produs „Made in România"! Faptul că toți jurnaliștii de presă auto din Juriu au acordat, în unanimitate, punctajul maxim, nu este nici întâmplător și nici un act de curtoazie patriotică. Este exact realitatea, Duster fiind unul din cele mai competente automobile din Europa, iar vânzările din România și din lume o vor dovedi", a precizat Dan Vardie, președintele comitetului de organizare al MAIR și președinte fondator al APAR.

CLASAMENT FINAL MAȘINA ANULUI 2018 ÎN ROMÂNIA

DACIA DUSTER 210 puncte
OPEL CROSSLAND X 112 puncte
KIA STONIC 109 puncte
CITROEN C3 AIRCROSS 107 puncte
FORD FIESTA 92 puncte
ALFA ROMEO STELVIO 88 puncte
HONDA CIVIC 81 puncte

Palmaresul competiţiei „Maşina Anului în România"

Ford Focus Ediţia I
Fiat Punto II
Ford Mondeo III
Nu s-a acordat.
Mazda 6 IV
Fiat Panda V
Mitsubishi Colt VI
Honda Civic VII
Opel Corsa VIII
Kia cee'd IX
Dacia Sandero X
Ford Fiesta XI
Dacia Duster XII
Kia Rio XIII
Dacia Logan XIV
Renault Captur XV
Opel Corsa XVI
Opel Astra XVII
Renault Mégane XVIII
Dacia Duster XIX

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel