Nou medicament pentru melanom, aprobat de Comisia Europeană

Un medicament de ultimă oră pentru tratamentul pacienţilor cu melanom avansat (nerezecabil sau metastatic), a primit aprobarea Comisiei Europene. Terapia se adresează pacienților nou diagnosticaţi cât şi al celor trataţi anterior, indiferent de statusul mutaţiei BRAF.

Această aprobare permite comercializarea medicamentului Opdivo, de către Bristol-Myers Squibb,  în toate cele 28 de state membre ale UE şi vine în urma unei evaluări accelerate din partea Comisiei pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP). Procedura de evaluare accelerată a fost demarată datorită încadrării în clasa „medicamentelor de interes major din punct de vedere al sănătăţii publice şi, cu precădere, din punct de vedere al inovaţiei terapeutice."


"Bristol-Myers Squibb îşi concentrează permanent atenţia asupra dezvoltării de noi modalităţi terapeutice pentru a transforma perspectivele de supravieţuire ale pacienţilor diagnosticaţi cu una dintre formele de cancer cel mai dificil de tratat şi cu cea mai înaltă rată de mortalitate, asa cum este melanomul metastatic," a declarat Călin Gălăşeanu, country manager România.

Un pacient din cinci face melanom metastatic
Melanomul este o formă de cancer de piele care se caracterizează prin creşterea necontrolată a celulelor care produc pigment (melanocite) prezente în piele. Melanomul metastatic este cea mai agresivă formă a bolii şi se dezvoltă atunci când cancerul se răspândeşte dincolo de suprafaţa pielii şi afectează alte organe, precum ganglionii limfatici, plămânii, creierul sau alte zone ale corpului. Melanomul este frecvent diagnosticat în Europa, estimându-se 100.000 de cazuri noi, anual, şi peste 20.000 de decese.

Incidenţa melanomului a continuat să crească în aproape toate ţările europene, estimându-se că unu din cinci pacienţi va evolua către stadiu de boală avansat sau metastatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel