Nokia Siemens Networks își vinde divizia de fibră optică

nokia-siemens-networks
nokia-siemens-networks

Producătorul telecom Nokia Siemens Networks a anunțat, că intenționează să vândă divizia rețelelor de fibră optică. Echipamentul va fi vândut către Marlin Equity Partners, ca parte a planurilor companiei de reducere a costurilor, informează Reuters.

Reprezentantii Nokia nu au oferit detalii financiare despre vânzare, însă au declarat că tranzacția se va finaliza în primul trimestru al anului viitor. În urma vânzării, circa 1.900 de angajați, din Germania și Portugalia, în principal, vor fi transferați către noua companie.

 Nokia Siemens Networks se află în mijlocul unui proces de restructurare și reducere a costurilor de producție, care include disponibilizarea unui sfert dintre angajați și vânzarea liniilor de producție. Se estimează ca până la sfârșitul anului viitor, se vor economisi peste un miliard de euro.

 Colaborarea dintre Nokia și Siemens a parazitat profiturile celor două companii multă vreme, însă a înregistrat un profit record în al treilea sfert al anului 2012 după o creștere a cererii pentru infrastructură rețelelor compatibile cu noua tehnologie 4G în Japonia și Coreea de Sud.

 Nokia Siemens Networks, concurență cu Ericsson, Huawei și Alcatel Lucent, a decis să renunțe la majoritatea liniilor sale de producție, concetrându-se pe aceasta nouă nișa, care pare mult mai profitabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel