Noi informații în scandalul anului: Cauza îmbolnăvirilor copiilor din Argeș, identificată

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor din Argeș.

Potrivit ministrului Achimaș-Cadariu, este vorba despre o tulpină a bacteriei escherichia coli.

"Copiii sunt mai bine. Ultimul micuț a ieșit din terapie intensivă. Copilul internat aseară este la terapie intensivă, dar este stabil. Consecutiv întâlnirii de astăzi cu specialiștii europeni de la Controlul Bolilor, vă putem spune că s-au identificat cauzele îmbolnăvirilor. Este vorba despre o tulpină de escherichia coli", a precizat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății a reluat mesajul de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător, și a recomandat populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune. 

Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toţi din Argeş, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

La ora actuală, potrivit ultimelor date de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, cu sindromul hemolitic-uremic sunt internați cinci pacienți, trei care urmează dializă peritoneală, care sunt pe secția de nefrologie, doi pacienți fără dializă peritoneală, tot pe secția de negrologie, și pacientul care s-a internat aseară, tot cu dializă peritoneală, pe secția de terapie intensivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel