Noaptea Bibliotecilor se va desfăşura pe 1 octombrie în Bucureşti şi în ţară

carti
carti

Noaptea Bibliotecilor, un eveniment care îşi propune "să readucă la lumină" mersul la bibliotecă, se va desfăşura în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00 - 4.00, în centrele din Bucureşti şi din ţară, se arată pe site-ul dedicat manifestării.

Misiunea proiectului "Noaptea Bibliotecilor" este "readucerea la lumină" a mersului la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011, potrivit site-ului manifestării (www.noapteabibliotecilor.ro), scrie Mediafax.

Astfel, scriitori, critici literari, poeţi şi cercetători vor povesti experienţele lor de lectură. De asemenea, muzica unplugged o să îi poarte pe cititori printre poveştile cărţilor.

Organizatorii Nopţii Bibliotecilor sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club.

Potrivit site-ului evenimentului, ideea Nopţii Bibliotecilor a pornit de la o ipoteză statistică: "dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ".

"Am conceput acest proiect în condiţiile în care chiar şi românii cu bani şi educaţie văd în Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cât de greu poate fi să revenim măcar pentru o noapte la esenţa experienţei sălilor de lectură? Indiferent cu cine am stat de vorbă, oricât am fi sau ne-am da drept «hi-tech», «gadget freaks», PDF-ul nu poate învinge interacţiunea cu hârtia uzată de bibliotecă şi cu volumul de scriitură din aceste instituţii uitate de majoritatea tinerilor profesionişti", se mai spune pe site-ul dedicat evenimentului.

În prezent, în România funcţionează peste 3.000 de biblioteci publice (comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene), după cum au declarat, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Totodată, ANBPR are peste 3.300 de membrii activi - instituţii (biblioteci şi alte structuri) şi persoane fizice. De asemenea, filiala Bucureşti a ANBPR a fost lansată la 1 iulie 2011 şi se va implica direct în organizarea evenimentului Noaptea Bibliotecilor.

Astfel, au fost lansate invitaţii de participare la Noaptea Bibliotecilor pentru cele mai importante instituţii de gen din Bucureşti - Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Metropolitană şi Biblioteca Naţională Pedagogică -, care s-au arătat interesate de manifestare, după cum au mai declarat reprezentanţii ANBPR.

Accesul publicului la manifestările organizate în Noaptea Bibliotecilor va fi gratuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel