Niki Lauda va inaugura cafeneaua Ferrari - Forza Rossa de pe Calea Victoriei

Niki Lauda
Niki Lauda

Forza Rossa, importatorul mărcii Ferrari, va deschide pe Calea Victoriei o cafenea destinată pasionaţilor de curse auto şi clienţilor Ferrari Store, a declarat directorul de marketing al companiei, Lucian Şonea. La inaugurarea cafenelei va participa faimosul pilot austriac de Formula 1, Niki Lauda.  Cafeneaua se va numi Forza Rossa şi se adresează iubitorilor de automobile şi curse auto. Va fi în imediata vecinătate a magazinului Ferrari Store, situat pe Calea Victoriei.

Andreas Nikolaus "Niki" Lauda are 62 de ani și este un om de afaceri austriac și fost pilot de Formula 1, campion mondial în anii 1975, 1977 și 1984. După prima sa retragere din Formula 1, din cauza unui accident petrecut în 1975 în care era să-și piardă viața, a fondat linia aeriană Lauda Air, preluată în 2000 de Austrian Airlines. Niki Lauda a fost unul din primii piloți ai propriilor avioane. În anul 1982 când s-a reîntors în Formula 1 după o absență de două sezoane a devenit primul pilot din lume plătit cu peste 1 milion de dolari pe sezon de către echipa sa.

Lauda a preluat în 2003 operatorul charter Aero Lloyd Austria, pe care l‑a relansat câteva luni mai târ­ziu sub numele, provizoriu, spunea el pe atunci, de FlyNiki. La începutul lui 2004, semna cu Air Berlin ceea ce avea să numească „prima alianță aeriană euro­peană low‑cost“. Șapte ani mai târziu, Lau­da e în continuare acționarul majoritar al FlyNiki, companie în care Air Berlin deține un pachet de 24%. De anul trecut, FlyNiki operează zboruri București-Viena de pe Aeroportul Henri Coandă. Atuul companiei este că oferă condiţii de business la preţuri de low-cost, primele bilete vândute fiind de 29 euro pentru un zbor.

Dar legăturile cu România ale lui Niki Lauda sunt mult mai vechi. În 1985  a semnat un contract cu Tarom, pentru închirierea a două BAC‑uri 1–11, de 104 locuri, pentru o perioadă de doi ani, Niki Lauda plătind lunar în jur de 150.000 euro. Avioanele au fost închiriate cu tot cu piloți, instruiți în centrul de antrenament din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel