Național Geographic a desemnat Fotografia anului 2013 - Foto

Revista Național Geographic a desemnat "Fotografia anului 2013", în urma unui concurs desfășurat pe durata a patru săptămâni.

Imaginea câștigătoare surprinde un urs polar scufundat în apă și care privește spre suprafață printr-un strat subțire de gheață, scrie www.zf.ro.

Intitulată "The Ice Bear" ("Ursul de gheaţă"), "Fotografia anului 2013" a fost făcută de Paul Souders în Manitoba, Canada. El va încasa un cec în valoare de 10.000 de dolari, iar fotografia sa va fi publicată în National Geographic Magazine. În plus, Paul Souders va primi și o vizită la sediul general din Washington al National Geographic, unde va participa la un seminar anual despre fotografie, luna viitoare.

Concursul organizat de Național Geographics s-a desfăşurat pe durata a patru săptămâni, fotografi profesionişti şi amatori din peste 150 de ţări au prezentat peste şapte mii de imagini, în trei categorii: "oameni", "locuri" şi "natură".

La secțiunea "natură" au mai primit menţiuni speciale din partea juriului - imaginea unor egrete, surprinse în ceaţă, pe Dunăre, în Ungaria, un rinocer prezentat în plan apropiat şi imaginea unui cuib de ciori, din Tokyo, realizat în exclusivitate din umeraşe.

"Together, Alone", imaginea unor gemeni identici (Nils şi Emil, în vârstă de 15 ani), realizată de Cecile Baudier, din Danemarca, în oraşul danez Fyn, s-a impus la secţiunea "oameni".

Tot la această categorie, o menţiune specială a fost atribuită fotografei belgiene Aurélie Geurts, pentru fotografia intitulată "Frumoasa", ce prezintă un băiat român care ţine în mâini un porumbel alb. Laurenţiu locuieşte cu familia sa, ilegal, în Belgia, într-o cocioabă de lângă linia de cale ferată Ghent Dampoort.

La categoria "locuri" s-a impus Adam Tan din Malaysia, cu fotografia "Long Road to Daybreak". Imaginea prezintă o mamă care îşi cară copilul în spate într-un coş de nuiele, la primele ore ale dimineţii, printr-o ceaţă densă, într-un oraş din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel